Ingrediënten voor 2 personen
* 3 grote stronken witlof
* 1 ui
* ½ bakje champignons
* 1 teentje knoflook
* Beetje groente bouillonpoeder
* Volle eetlepel arrowroot
* Flink stuk schapenkaas
* Zonnebloemolie
* Beetje spice route (dit is een kruidenmix uit de molen - peper, zout, koriander, basilicum, knoflook ect.)
Voorbereiding
* Snij de witlof in de lengte door midden. Snij deze helften in de lengte nogmaals doormidden. Haal de bittere kern eruit. Snij de witlof in de breedte in dunne strookjes.
* Snipper de ui.
* Snij de champignons in plakjes
* Maak een iets dunner papje van de arrowroot met de bouillonpoeder en wat water. Het papje moet iets vloeibaarder zijn dan het echte dikke papje, maar mag ook niet te vloeibaar zijn.
* Snij de kaas in kleine stukjes.
Bereidingswijze
* roerbak de ui in de olie, pers het teentje knoflook erboven uit. Kruid dit naar smaak. Roerbak het totdat de ui bruin begint te kleuren.
* Voeg de champignons toe en roerbak deze op een hoge temperatuur mee totdat het vocht verdampt is.
* Maak de kaassaus door een beetje olie op te warmen in een steelpan. Voeg hier het papje aan toe. Warm dit op en verdun het daarna pas tot de gewenste dikte door iedere keer een scheutje bouillon toe te voegen.
* Voeg de uien ect. toe.
* Voeg de kaas toe en laat deze langzaam smelten. Pas op dat er geen klonten kaas ontstaat.
* Doe de witlof in een schaal. Giet hier de kaassaus over. Serveer het lauw!
EET SMAKELIJK!
Serveertips
* Vind je het te ingewikkeld om een kaassaus te maken kan je ook kaassaus uit een pakje gebruiken en deze toe te voegen bij het uienmengsel.
* Lekker met gebakken aardappeltjes of rosti rondjes en daarbij iets wat zoutige roerei.
Dit was mijn ''warme witlofsalade''. Ga jij hem proberen? Zoja, laat je het mij even weten en ook zeker even op hij smaakte?
Follow me on Bloglovin', Facebook, Instagram & Twitter
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor de reactie op BeautyLook by Kaylee ♥