maandag 18 mei 2015

Recept: Gehaktballetjes met brood en ui

Vandaag een recept, wat ik zelf erg lekker vind! Gehaktballetjes met brood en ui erin. Ben jij benieuwd hoe je dit moet maken? Lees dan snel verder.

Bron: Brutsellog

Ingrediƫnten
* Gehakt
* Ei
* Zout
* 2 sneetjes brood (of meer ligt aan hoeveelheid gehakt)
* Een grote ui
* Paneermeel of beschuitjes 
* Boter voor in de pan

Voorbereiding ingrediƫnten
* Zorg dat je de uien in kleine stukjes snijdt. 
* Zorg dat je de paneermeel op een bordje legt. Of wanneer je beschuit gebruikt deze helemaal fijn gebrokkeld word.
* Zorg dat je de boterhammen in stukjes verdeeld.

Voorbereiding van het gehakt
* Kneed het gehakt met de handen samen tot een brok.
* Maak in het midden een gaatje. Doe er een eitje bij en kneed het helemaal samen.
* Voeg de zout toe (niet te veel, eigen smaak).
* Zorg dat het gehakt nu plat ligt. Strooi de stukjes brood en ui er overheen en begin weer goed alles tot een massa te kneden.
* Maak gelijkmatige porties van het gehakt en draai hier gehaktballetjes van.
* Draai de gehaktballetjes door de paneermeel.

Voorbereiding van de gehaktballetjes
* Verwarm de pan met wat boter erin voor op het vuur.
* Wanneer de boter gesmolten is en een iets wat bruinig tintje krijgt, leg je de gehaktballetjes erin.
* Draai de gehaktballetjes zoveel mogelijk, zodat ze egaal bruin bakken. (Dit moet donkerbruin zijn, tegen het zwart aan, maar laat ze niet verkolen).


Klaar zijn de gehaktballetjes. Eet smakelijk!


Follow me on Bloglovin'FacebookInstagram & Twitter 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor de reactie op BeautyLook by Kaylee ♥