maandag 14 maart 2016

TAG – 10 ins & outs over mijn persoonlijke blog

Het leek mij leuk om weer een tag in te vullen, welke over de ins en outs gaan van mijn persoonlijke blog. Van het punt dat ik begonnen ben met bloggen tot wat ik al bereikt heb met het bloggen. Welke site gebruik ik voor mijn blog en nog veel meer. Kijk jij met mij mee naar mijn geheimen voor een succesvolle blog?

Laten we maar meteen van start gaan met de vragen!

Hoe lang blog je al?
Mijn allereerste artikel verscheen op 23 november 2013. Hierdoor kun je dus wel stellen dat ik al een tijdje blog. Om precies te zijn al 842 dagen (2 jaar en 112 dagen). Wel moet ik zeggen dat ik af en toe een poosje niet heb kunnen bloggen, wat ik echt erg vindt! Dit helaas door de drukte en stress die afstuderen met zich mee bracht. Daarom koos ik er dan ook voor als ik eens een dag geen zin had om te bloggen, dat ik dan beter even wat anders kon gaan doen. Zodat ik de dag erna of wanneer het uit kwam een artikel posten waar ik zelf 100% achter stond. Dit gebeurt nu ook nog wel eens, maar nu heb ik het beter in de hand met plannen gelukkig.

Op welk punt denk je te stoppen?
Wat een lastige vraag! Poeh, daar moet ik toch wel echt over na denken.. Zelf heb ik eigenlijk geen echt punt wanneer ik zou willen stoppen, of denk dat ik zou gaan stoppen. Wat ik wel weet is dat het bloggen leuk moet blijven, zolang ik het leuk vind ga ik door. Mocht het ooit anders worden, zal ik waarschijnlijk gaan stoppen. Wie weet hoe lang dat nog duurt.. ;) Ik moet er in ieder geval nu nog niet aan denken! Heb nog een hoop inspiratie en zolang ik mijn verhaal kwijt kan vind ik het helemaal top. Dus jullie zijn nog lang niet van mij af.

Wat is het leukste aan bloggen?
Dat is geen moeilijke vraag hoor. Daar heb ik meteen wel een antwoord op! Het contact met de lezers en met de mede bloggers is echt zo hecht en wauw zo geweldig mooi. Wat ik wel moet melden, ik blog natuurlijk voor mijzelf, maar ik ben zo dankbaar dat mensen mijn blog willen lezen. Dat doet me echt goed. Zo lief, jullie hebben stuk voor stuk dan ook een plekje in mijn hart! 

Wat is het minst leuke aan bloggen?
Nou, dat is in mijn ogen de kritiek die je soms als blogger over je heen krijgt. Je schrijft niet goed genoeg, je ideeën zijn niet altijd even leuk, je doet het alleen maar om gratis producten of ga zo maar door. Zelf denk ik dan ook dat meerdere bloggers hier over mee kunnen praten.. Of zit ik nu verkeerd met mijn gedachten? De reacties die je krijgt zijn meestal, ondanks dat je af en toe een rot reactie krijgt wel leuk en mooi. Toch moet ik bekennen dat ik het minst zit te wachten op een anonieme rotte reactie. In mijn ogen heb je dan geen lef, sorry wees gewoon eerlijk wie je bent. Jou mening mag je uiteraard gegeven, geen problemen mee. Zou zelf nooit iemand anders gaan zien als hij/zij zijn mening durft te geven. Vind juist dat je lef hebt als je dat durft, maar anoniem vind ik het dan ook zeker wel heel laf.  

Welke website gebruik jij?
Op dit moment gebruik ik Blogger. Ik wilde namelijk simpel beginnen en snap nog niet veel van HTML codes en heel het wereldje.. Toch moet ik bekennen dat als ik een Wordpress blog zie, ik stiekem wel een beetje jaloers ben en graag over zou willen stappen. Je hebt zoveel meer mogelijkheden voor je blog. Zou alleen niet goed weten hoe ik deze overstap moet doen in verband met heel het HTML gedoe. Lastige keuze, iemand tips? Hulp is altijd welkom, hihi.


Wie zijn je favoriete bloggers?
Dat is toch wel lastig, ik vind er een hele hoop goed welke ik dagelijks lees en dus echt tot mijn favorieten behoren. Nou ga ik dan toch maar proberen om een selectie te maken; Justine, Annemae, Judith, Denise, Anne, Mariska en Dagmar. Deze blogs lees ik dagelijks en wat zijn ze goed, wauw echt mijn complimenten!

Wie staan er op je samenwerkingslijst?
Mijn samenwerkingen vallen nog wel mee, toch heb ik er wel een aantal gehad. De samenwerkingen die ik gehad heb zijn met; HupHollandHip en Anita Mulderij. Wie weet welke er nog gaan komen? Ik doe het in ieder geval altijd voor mijn plezier en niet omdat het gratis producten of iets oplevert. Had zelf al nooit durven dromen dat bedrijven met mij samen zouden willen werken. Wat een eer, super leuk en heel erg bedankt hiervoor. We zullen het in de toekomst zien of er nog wat bij komt, het is wel altijd welkom het is namelijk echt een hele eer..

Wat heb je al bereikt door je blog?
Voor mij is dit eigenlijk de lezers, ik had nooit durven dromen dat er zoveel lieve en trouwe lezers mijn blog zouden bezoeken. Wauw, het geeft een ongelofelijk mooi en goed gevoel, hier doe ik het voor. Natuurlijk zijn de samenwerkingen ook leuk, zie bovenstaande. Toch zou het wel leuk zijn als ik nog een aantal dingen zou bereiken met mijn blog. Wie weet in de toekomst? Iemand..? ;)

Hoeveel dagen van te voren schrijf jij je artikel?
Dit is toch wel een puntje apart.. Echt een ramp kun je het ook wel stellen. Soms kan ik het een week van te voren doen, maar vaak is het zelfs één dag van te voren. Ik ben echt heel erg slecht in plannen en vooral to-do lijstjes maken, dat moet ik echt vaker doen. I know, maar het lukt me gewoon niet goed. Misschien toch nog maar eens goed over na gaan denken of dat niet anders kan, dan kan ik mezelf ook beter laten zien waarschijnlijk?

Wat is het geheim voor een succesvolle blog?
Wees jezelf, want dat is wie mensen willen zien. Wanneer jij niet jezelf bent, zien mensen dit, dat wil je niet. Mensen vinden je dan niet interessant genoeg en gaan je blog niet meer lezen. Logisch, zou ik zelf ook niet doen. Wat ook een punt is, is dat je dit waarschijnlijk nooit lang vol zult houden, laten we eerlijk zijn, ik niet ten minste. Een andere tips is natuurlijk ook om te bloggen omdat je het leuk vindt, niet omdat het moet. Dit geldt dus ook voor de artikelen die je schrijft, schrijf iets waar jou hart zich goed bij voelt.

Dit was mijn 10 ins & outs over mijn persoonlijke blog tag, voel je vooral geïnspireerd en vrij om deze tag over te nemen. Laat jij dit dan ook achter in een reactie? Dan lees ik jou tag ook zeker even door. 

Waarom vind jij bloggen leuk? Of lees jij graag blogs?


Follow me on Bloglovin'FacebookInstagram & Twitter 

10 opmerkingen:

Bedankt voor de reactie op BeautyLook by Kaylee ♥

 1. Ik wil ook overstappen naar wordpress, lastig he!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik vind het inderdaad lastig. Denk alleen wel dat de blog daar nog beter uit zou komen.

   Verwijderen
 2. Oh, ik zou denk ik ook NOOIT willen stoppen met bloggen, het is veel te leuk! En ook ik wil graag overstappen naar Wordpress...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik verwacht het zelf ook niet, dat ik eigenlijk ooit zou willen stoppen. Toch kan ik de toekomst niet voorspellen, dus weet ik het nooit zeker. Ja, dat wil ik ook. Vindt het helaas alleen een wat lastige stap.

   Verwijderen
 3. Leuk artikel!
  Wat betreft overstappen naar wordpress.. DOEN!
  Ik heb deze stap ongeveer 3 weken geleden genomen en ben zo onwijs blij
  Wordpress is een stuk professioneler en zeker de moeite waard als je verder wilt met bloggen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Wat een goed advies, ben ik blij mee. Fijn dat het zo goed bevalt. Ik wacht nog even af, maar ik denk dat het niet lang meer duurt voordat ik definitief overstap. Professioneler is zeker waar, als ik kijk naar mensen die werken via Wordpress.

   Verwijderen
 4. Leuk, gewoon blijven bloggen! Ik hoop dat het aantal negatieve punten dat je ervaart/kritiek meevalt. Ga zo door!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke tag, bloggen is idd leuk. Net zoals blogspot een eitje is, zo is het ook met wordpress, je kunt met een plugin ook nog eens alles meeverhuizen naar wordpress dus misschien wel de moeite waard om er over na te denken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor de tip! Ik ga zeker nadenken om de overstap te maken, nogmaals bedankt.

   Verwijderen