vrijdag 25 maart 2016

5 punten om je blog beter te maken

Ik weet dat je overal tegenwoordig wel blogtips kunt vinden. Toch vind ik het leuk om mijn tips ook met jullie te delen. Deze blogtips zijn voor mij heel handig geweest dus wie weet ook voor jou. Ik moet wel eerlijk erbij zeggen dat ik niet altijd elke blogtip die ik lees exact hetzelfde na doe. Dit heeft te maken met of ik er wel of niet in geloof. Wanneer ik erin geloof zal ik het sneller doen, dan wanneer ik er niet in geloof. Dan verander ik ze nog wel eens een beetje of ik gebruik ze helemaal niet.


Je best doen
Het wordt eigenlijk dagelijks wel gezegd.. Tenminste ik hoor het geregeld. Je best doen, is het niet voor school, dan is het wel voor je werk. Wanneer jij niet je best doet, dan gaat het vaak mis. Dit geldt dus ook voor jouw blog. Je moet dus wel echt 100% willen geven wil jij je blog naar een hoger niveau krijgen. Natuurlijk is het dan ook de bedoeling dat je er 100% achterstaat wanneer je een blogartikel plaatst. Wanneer dit niet het geval is, ga je er niet 100% voor in mijn ogen. Je wilt dan wel graag, maar het moet ook aan je gevoel voldoen. Je kunt beter kwaliteit boven kwantiteit leveren! Niemand zal jou er stom op aankijken dat je die ene dag niets online hebt geplaatst.

Wees jezelf
Wat ik vooral kan zeggen is wees jezelf, blijf jezelf en doe je niet als iemand anders voor. Door middel van je eigen zijn en je niet anders voor te doen ben jij uniek. Niemand kan jou zijn.. Uniek zijn wil elke blogger, je kunt je dan namelijk goed onderscheiden. Misschien schrijf je wel over dezelfde onderwerpen, maar nooit specifiek op dezelfde manier. Dus ben jij erg grappig, juist heel perfectionistisch of heel creatief? Laat dit dan zeker in je artikelen terugkomen. Je zult interessant zijn voor andere mensen en dat is toch de bedoeling?

Wees creatief
Doordat jij creatief bent en creatief denkt, heb je snel ideeën en kun je deze mooi uitwerken. Je kunt dit doen door eigen plaatjes te gaan schieten. Lukt dit niet, oefening baart kunst. Mijn tip, blijf oefenen en blijf je creativiteit erin stoppen. Wie weet levert het best leuke en mooie dingen op. Dit geldt natuurlijk ook voor de onderwerpen van je artikels. Wanneer jij toevallig een onderwerp hebt, die nog bijna niet voorkomt of helemaal niet, twijfel niet en gooi het online als jij erachter staat. Je blinkt uit en dat is nou eenmaal wat een blog nodig heeft.

Wees vriendelijk
Elke blogger moet vriendelijk zijn. Tegen je lezers, tegen bedrijven en ga zo maar door. Je kunt niet aankomen zetten met hé jij daar, ik moet nu dit of ik wil nu dat. Dat kan niet breng het op een nette manier. Jaloersheid is hier ook een punt van, wees niet jaloers op meiden die een volgens jou betere blog hebben, ga juist kijken naar hoe jij jouw blog kan verbeteren. Iedereen is anders en volgt zijn/haar eigen weg. Natuurlijk is dit ook zo met mensen de grond inboren, doe dit niet en blijf beleefd. Jouw mening mag je geven, maar dit betekent niet dat je iemand letterlijk af moet kraken en vernederen. Complimenten zijn een tip, je kunt deze geven als je iets mooi en of leuk vindt. Jij geniet van complimenten, maar ook anderen zullen dit als zeer prettig ervaren.

Heb plezier
Wat ook een goed punt is om je blog naar een hoger niveau te tillen is het hebben van plezier in bloggen. Blog jij met plezier, dan leest het makkelijker voor de lezers en bedrijven en het maakt jou nog interessanter. Wat ook geldt als jij plezier hebt in bloggen is dat je keihard gaat werken, terwijl je er lol in hebt. Er is dan ook geen kortere weg om een snel en goedlopend bedrijf op te zetten door middel van ermee door te gaan, dit doe je vaak ook alleen als je er plezier in hebt. Wie gaat er nu werken met tegenzin en houdt dat zijn hele leven vol? Ik bedoel dit dan in de zin van een vak of beroep uitoefenen waar eigenlijk niet je passie ligt. Ook als je niets wilt bereiken en blogt voor je hobby moet je altijd het plezier voorop stellen. Je moet doen waar jij jezelf goed bij voelt, niemand ben je wat verschuldigd als jezelf. Zelf zit ik dan ook elke dag zeker te popelen om het artikel wat ik in mijn hoofd heb zitten uit te werken. Dit doe ik met plezier en ik kan je dan ook vertellen dat geeft een krachtig en doorzettend vermogen.


Dit waren mijn 5 puntjes om je blog naar een hoger niveau te kunnen tillen.

Welke van deze punten vind jij het beste of denk je dat ze allemaal wel goed zijn? Heb jij nog andere punten?


Follow me on Bloglovin'FacebookInstagram & Twitter 
 

4 opmerkingen:

Bedankt voor de reactie op BeautyLook by Kaylee ♥

 1. Bloggen moet je voor je eigen plezier doen inderdaad! Helemaal mee eens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker weten, zolang je het met plezier doet breng je dit ook over op anderen.

   Verwijderen
 2. En succes met je volgende blog! Je schrijfstijl is leuk dus gewoon lekker doorgaan!

  BeantwoordenVerwijderen