maandag 22 februari 2016

Gastblogger; Afvallen, de goede tips!

Afvallen als goede voornemen? Deze tips zorgen ervoor dat het dit jaar lukt!

Het nieuwe jaar is bij uitstek hét moment om te beginnen met afvallen. Het is alsof het nieuwe jaar fungeert als een soort schone lei; je kunt helemaal opnieuw beginnen. Maar hoe zorg je ervoor dat je je goede voornemen daadwerkelijk kunt doorzetten en dat je niet halverwege het jaar het bijltje er bij neergooit? Deze tips helpen je slagen:

1. Drink een groene smoothie per dag
Een smoothie drinken is een lekkere én makkelijke manier om binnen mum van tijd jouw portie fruit en groenten binnen te krijgen. Je kunt eindeloos variëren met verschillende groenten en recepten en het is makkelijk mee te nemen naar je werk. Wat wil je nog meer?

2. Pak maandelijks één slechte gewoonte aan
Ga je vaak laat naar bed en pak je elke nacht te weinig uur? Heb je de neiging om enorm te snacken als je je verveelt of wanneer je gestrest bent? Roep je wel dat je hard gaat sporten, maar komt daar niets van terecht? Alle slechte gewoonten in één keer aanpakken zal niet snel werken. Kies in plaats daarvan elke maand één slechte gewoonte uit en probeer een goede gewoonte daarvoor in de plaats aan te leren. Zo heb je aan het einde van het jaar twaalf nieuwe goede gewoonten die ervoor zorgen dat je je gezonde zelf weer bent!

3. Stel realistische doelen
Afvallen rondom je buik kan een enorm vermoeiend en langdurig proces zijn. Daarom is het belangrijk dat je gemotiveerd blijft. Wanneer je doelen stelt die niet realistisch zijn (‘Ik wil binnen een maand mijn perfecte figuurtje terug’ of ‘Ik wil nooit meer ongezond eten’), raak je die motivatie gauw kwijt. Stel daarom doelen die je aan de ene kant helpen om jouw ideale gewicht te bereiken, maar die aan de andere kant niet te veel van je vragen. Babystapjes!

4. Zoek een sportmaatje
Heb je een hekel aan sporten? Voel je je altijd akelig bekeken in de sportschool? Of vind je het maar saai om in je eentje te sporten? Zoek dan eens een sportmaatje. Zo kun je elkaar motiveren en enthousiasmeren. Ga samen hardlopen of probeer samen allerlei apparaten uit in de sportschool. Of spreek bijvoorbeeld met een collega af om voor af na het werk te gaan zwemmen. Als bij de één de motivatie ver te zoeken is, kan de ander daar weer wat aan doen. Je hebt in ieder geval elkaar! Inderdaad: gedeelde smart is halve smart.

5. Boek een zonnige vakantie voor over een paar maanden
Zo heb je niet alleen iets leuks om naar uit te kijken, maar ben je ook gemotiveerd om er de komende maanden hard voor te werken om straks in die nieuwe bikini te passen. Heerlijk op het strand liggen, flaneren over de boulevard… Zie je het al voor je? Mooi! Aan de slag dus.

6. Drink voldoende
Als er iets is waardoor we te veel eten, of waardoor ons lichaam niet naar behoren werkt, is het wel uitdroging. Vaak verwart ons lichaam honger met dorst, waardoor we eerder onnodig naar eten grijpen. Let er daarom op dat je elke dag voldoende drinkt. Dit zorgt er namelijk voor dat afvalstoffen makkelijker uit je lichaam vervoerd kunnen worden en dat je niet te veel aan het snacken slaat. En let er ook op wat je drinkt: geen
koffie, frisdrank of andere zoete troep, maar water (eventueel met limoentje of citroenschijfje) en verse kruidenthee. Ben je ’s ochtends een diehard koffiedrinker? Houdt het bij twee kopjes per dag.

Op zoek naar beauty, fashion of andere tips? Klik dan hier.

Dit artikel is in samenwerking met Anita Mulderij, voedingsdeskundige.

Follow me on Bloglovin'FacebookInstagram & Twitter 

2 opmerkingen:

Bedankt voor de reactie op BeautyLook by Kaylee ♥

  1. Afvallen is voor mij geen doel meer want dat heb ik jaren geleden al gedaan, maar ik kan wel zeggen dat deze tips goed zijn! Vooral haalbare doelen stellen. Mooie blog heb je trouwens!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel voor de lieve woorden over mijn blog. Doet mij erg goed. Haalbare doelen stellen zijn zeker een must in mijn ogen, ben ik volkomen met je eens.

      Verwijderen