zaterdag 27 september 2014

Uitmaken in 5 stappen

Zoals ik 7 september al liet weten, er kwam een blogpost met ''hoe maak je het uit''. Hier is deze blogpost dan ook. Eerlijk gezegd heb je er zelf nooit over na gedacht, je dacht altijd dat het je droomprins was. Dit blijkt echt toch niet het geval te zijn. Wat ik zelf ook in de vakantie meegemaakt heb. Tijd dus om het uit te maken. Zo maak je het minder moeilijk voor jezelf en voor hem.

Deze tips heb ik zelf ook gebruikt toen ik het uit ging maken met mijn ex-vriend.

Stap 1: Denk na of jij dit echt wilt
Voordat je de stap zet om het definitief uit te maken, moet je wel zeker zijn van je zaak. Bedenk de argumenten en redenen waarom je met deze relatie wilt stoppen en schrijf ze op. Dit helpt echter om te gaan kijken of je dit echt wilt of niet.

Dat is niet alleen beter voor jezelf, maar ook voor het geval je weer gaat twijfelen. Je zult ze ook nodig hebben als je met hem gaat praten. Hij heeft immers ook het recht om te weten waarom je niet verder wilt met hem, je gaat het natuurlijk dan ook gewoon face to face zeggen en niet via een app bericht.

Stap 2: Spreek af met hem.
Een app berichtje is misschien wel makkelijker, maar het is niet de aardigste manier om iemand zo’n vervelende boodschap te vertellen. Het is en blijft voor diegene die nog altijd denkt dat jij stapel bent op hem toch niet de leukste boodschap, hij had immers gehoopt op te trouwen met jou.

 Jij zou het toch ook niet leuk vinden om gedumpt te worden met een app, op sms berichtje? Spreek dus zeker af met hem zodat je hem rustig kunt uitleggen wat er aan de hand is en waarom je de relatie verbreekt.

Bron: Google

Stap 3: Wees direct en duidelijk
Wacht niet tot het allerlaatste moment om hem de boodschap over te brengen. Vertel direct dat het uit is, dan heb je dat tenminste gehad. Anders blijf je maar wachten en wachten, maar er komt echt geen goed moment. Geloof me...!

Als hij daar behoefte aan heeft, kun je nog verder uitleggen wat er aan de hand is, maar het kan ook zijn dat hij het liefst zo snel mogelijk ver bij jou vandaan is. Wat ook wel te begrijpen valt toch? Hij dacht immers dat jullie voor de rest van elkaars leven bij elkaar bleven. Dit is dus zeker ook goed als hij dat wil. Je boodschap is in ieder geval overgebracht.

Stap 4: Wees eerlijk, ook al is dit niet even makkelijk
Als hij behoefte heeft om te praten, is dit het moment om de argumenten en redenen te gebruiken die je in stap 1 hebt bedacht en opgeschreven hebt. Zo kun je hem zo eerlijk mogelijk proberen te zeggen waarom het uit is en niet werkt tussen jullie. Geef hem geen valse hoop door te zeggen dat het niet aan hem ligt. Dat is not done! Gewoon duidelijk en eerlijk zijn is voor iedereen het beste. Sommige mensen zijn nu eenmaal niet voor elkaar gemaakt, en dat is bij jullie helaas ook het geval.

Bron: Google


Stap 5: Friends
Natuurlijk kunnen jullie vrienden blijven, maar nu nog even niet. Het is nog iets te vers tussen jullie. Doe dit niet te snel na dat je het uitmaakt. Jullie hebben allebei tijd nodig om jullie gevoelens en emoties op een rijtje te zetten. Dit gaat nu eenmaal niet in één, twee drie. Het duurt gewoon even. Het is beter om elkaar daarom een poosje niet meer te zien.


Follow me on Bloglovin'FacebookInstagram & Twitter

2 opmerkingen:

Bedankt voor de reactie op BeautyLook by Kaylee ♥