woensdag 31 januari 2018

Wroclaw dag 1

Zoals jullie weten, zou ik naar Warschau gaan. Dit werd echter niet Warschau, maar Wroclaw. Wil jij weten hoe dit kwam? Wat ik op de eerste dag in Wroclaw heb beleefd en wat ik er van vond? Je kunt het vandaag allemaal lezen op mijn blog. Lees jij mee?


Dag 1 in Wroclaw

Op 22 januari 2018 ben ik samen met een collega/goede vriend Randy op city trip gegaan. Mijn eerste vliegvakantie. Ik vond het ontzettend spannend. Wat kon ik verwachten, hoe zou het gaan? Allemaal vragen die ik mezelf al dagen af vroeg. Mijn lieve mama bracht mij naar het station toe, super lief! Eenmaal op het station begon voor mij de reis. Gepakt met koffer en een klein schoudertasje ging ik richting Eindhoven. Hier stond Randy me op te wachten met de auto om zo samen richting Eindhoven Airport te gaan.


Al snel hadden we een parkeerplek gevonden en begon bij mij de spanning toch echt te komen. 

Zoals ik hierboven al noemde wij zouden naar Warschau gaan, althans... Dat dachten wij dus. Op het vliegveld kwamen wij erachter dat het toch echt Wroclaw bleek te zijn. Hilarisch, we hadden er nog nooit van gehoord. Het enige wat we wisten was dat het in Polen lag. Zoals je misschien wel merkt, geen één van onze reizen gaat zonder slagen of stoten. Natuurlijk mag dat de pret niet drukken. We moesten er echt om lachen. 

We sloten aan in de rij bij de Douane. Even netjes alle spullen uitgeladen en natuurlijk gewoon goed door de Douane heen. We werden vriendelijke bedankt en konden weer al onze spulletjes meenemen. We zijn lekker in de Airlounge gaan zitten en hebben daar Pepsi met een overheerlijke Appelflap genuttigd. Om kwart over een konden we beginnen met boarden. We zaten snel, rij 4. Ik zat in het midden, wat ik stiekem heel erg fijn vond. 


Toen kon ik geen kant meer op, ik ging het dus echt doen. Mijn eerste keer vliegen! Ik moet toegeven, ik vond het tijdens het opstijgen nogal spannend. Ik wist gewoon niet wat ik kon verwachten. Eenmaal in de wolken vroeg ik aan Randy: ''Is dit nu alles? Komt er nog wat?'' Dit bleek alles te zijn. Oh, dat viel me echt ontzettend mee. Ik vond eerlijk gezegd echt heel erg leuk, oeps haha. 

Eenmaal in Wroclaw aangekomen ging het erg vlot met uitstappen. Het weer was koud, maar gewoon goed te doen. We hoorde twee medepassagiers over het zelfde hotel praten (ook Nederlanders), zo hebben we met z'n 4e besloten om een Taxi naar het hotel te nemen. Snel wisselde we onze Euro's om voor Zloty's. 


De Taxirit was erg gezellig. De Taxichauffeur was erg vriendelijk en ondanks dat ze de Engelse taal niet goed beheerste, wilde hij zo goed mogelijk zijn mooiste en lekkerste plekjes met ons delen! Toen we de Taxichauffeur betaalde bleek het hier heel goedkoop te zijn! Met 4 personen hoefde we maar 80 Zloty's te betalen. Omgerekend is dit ongeveer € 20,-.

We zaten in het System Hotel, wil jij hier meer over weten? Check dan zeker even hun site. Het inchecken ging erg snel. We kregen ons pasje en konden richting de kamer. We hadden twee éénpersoons bedden, wat natuurlijk prima was. De kamer was verder gewoon klein, badkamer met douche, wastafel en wc, tv, koffie/thee apparatuur, kast en nog twee grote spiegels! Het uitzicht was naar mijn mening niet heel boeiend. Het leek net een bouw. We hadden niets te klagen, we waren hier immers toch alleen om te slapen, haha. Eenmaal opgefrist en wel gingen we op avontuur. We besloten om naar de Rynek te gaan. Dat is het centrale plein. Maar hoe kwamen we daar? Dat was natuurlijk nog even Maps gebruiken. We kwamen erachter dat er een buslijn heel dicht bij ons hotel die kant op reed. Deze kwam na 20 minuutjes netjes aan. Toen nog het probleem één kaartje kopen. Dit is op z'n Pools nog knap lastig kan ik je vertellen, want ik spreek natuurlijk geen woord Pools, haha. Nou helaas begreep de buschauffeur niets van wat wij vroegen in het Engels. Hierdoor hebben dus eigenlijk per ongelijk zwart gereisd. Eenmaal bij onze halte kwamen we als eerste aan bij een shopping mall genaamd Galleria Dominikanski. Hier zijn we naar binnen gegaan en hebben onszelf getrakteerd op een McDonalds menu. We hadden immers al erg lang niet gegeten. Het bleek zelfs nog geen € 14,- te kosten. (57 Zloty's). Eenmaal klaar zijn we echt naar Rynek gelopen. Dit bracht ons in een hele sfeervolle, kleurrijke Poolse stad. De temperatuur was erg koud, toch mocht dat fr pret niet drukken. Ik heb zelfs twee erg leuke t-shirts gekocht bij de New Yorker, wat in totaal nog geen € 5,- bij elkaar was. We zijn rond de klok van half 10 weer richting ons hotel vertrokken. Dit keer na 3 keer het ticketapparaat te hebben bestudeerd wel geheel legaal. We stapte de tram in en kwamen weer veilig bij ons hotel aan. Hier heb ik op het gratis WiFi netwerk nog even wat vlogs gekeken op mijn laptop waarna we rond 24:00 uur lekker gingen slapen.

Dit was mijn eerste dag in Wroclaw! Ik vond het vliegen zoals je gelezen hebt erg leuk, heb hier ook echt van genoten. De dag zelf was alleen maar een avond, we vlogen namelijk 's middags. Toch was het echt een hele mooie, sfeervolle avond. De volgende keer staat dag twee op mijn blog, ik kijk nu al uit om het te vertellen.

Ben jij ooit in Wroclaw of in een andere plaats in Polen geweest?5 opmerkingen:

Bedankt voor de reactie op BeautyLook by Kaylee ♥

 1. Leuk om te lezen! Wij zijn in Krakau en Auswitz geweest was heel indrukwekkend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk om te lezen. Zelf ben ik ook heel benieuwd naar Krakau, Auswitz lijkt me heel erg moeilijk om dat te zien.

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Dankjewel! Hopelijk vindt je de andere twee die eraan komen net zo leuk.

   Verwijderen
 3. Grappig, ben zelf ook al twee keer in Wroclaw geweest. Dacht niet dat ik vlug iets ging lezen erover maar kijk... toch wel.
  De laatste keer was Weeral 3 jaar geleden.. Heel fijne stad!

  https://www.sixpacks.be/drank/wroclaw-smakelijke-kennismaking-polen/

  BeantwoordenVerwijderen