dinsdag 25 november 2014

DIY: Haarbandje maken

Is het niet zonde om een shirtje met glitters wat je nooit meer aan doet om weg te gooien? Zeker wel hoor! Je kunt er namelijk een leuk haarbandje van maken. Wil jij weten hoe dit moet? Lees snel verder!

Bron: AliExpressWat heb je nodig?
* Schaar
* Twee of drie oude kettingen met sluiting
* Tangetje
* Glitterstof
* Klein ketting hangertje (denk aan een hartje of een steentje)
* Lijm waar je alles mee kunt vast lijmen.

Hoe te maken?
Stap 1: Heb jij een shirtje met glitter pailletjes gepakt? Knip dan drie strookjes met glitters uit. LET WEL OP: Even goed kijken of hij helemaal om je hoofd past! Anders heb je er natuurlijk nog niks aan. Tip: Knip van boven naar beneden de glitters in strookjes).

Stap 2: Zorg dat beide kettingen om je hoofd passen. De een wat losser dan de andere. Als ze passen, maak het begin en het einde dan aan elkaar vast met een sluiting. De andere ketting moet in je scheiding vallen en maak je ook aan het begin en het eind van je ketting vast. Nu heb je dus vijf kettingen aan elkaar zitten.

 Bron: AliExpress

Stap 3: Aan de twee buitenste kettingen kun je nu je glitters maken. Dit kun je doen door een knoopje te maken of door het te lijmen met alles lijm. JE kunt er ook voor kiezen om er losse kraaltjes op te lijmen.

Stap 4: Om hem echt af te maken bevestig je een hangertje aan de voorkant. Deze valt dan een klein stukje op je voorhoofd.

KLAAR is je haarbandje met glitters.. Super leuk voor een feestje, uitgaan of de feestdagen!

Ben jij van plan om dit haarbandje te gaan maken? Waarom wel of juist waarom niet?


Follow me on Bloglovin'FacebookInstagram & Twitter

4 opmerkingen:

Bedankt voor de reactie op BeautyLook by Kaylee ♥