dinsdag 19 april 2016

Waarom een bijbaantje niet zo erg is

Tegenwoordig hebben de meeste jongeren wel een bijbaantje naast hun middelbare school periode of opleiding die ze volgen. Ik ook! Al ben ik nu op dit moment niet meer bezig met een studie. Zelf heb ik een paar punten op een rijtje gezet waarom het hebben van een bijbaantje helemaal niet zo heel erg is en zelfs wel eens heel leuk kan zijn. Lees jij met mij mee?


Collega's
Wat voor mij het werken leuk maakt zijn lieve, gezellige collega's om mij heen. Dat maakt het werk toch een stukje leuker als dat je saaie, zeurende mensen om je heen hebt toch? Doordat je zoveel met ze werkt is het ook leuk om buiten het werk dingen met ze te doen. Zeer gezellig en nog meer leuke verhalen om op het werk over te hebben. 

Loon
Wanneer je loon krijgt betekend het dat je weer leuke en mooie dingen kunt doen of kopen. Wat wil je nog meer? Ik in ieder geval niets. Weer lekker gezellig met vriendinnen wat eten, een filmpje pakken of gewoon het loon krijgen sparen voor later. Het is zo leuk om op je rekening te kijken en te zien dat je loon is gestort . Dan weet je ook weer meteen waarom je werkt.

Verantwoordelijkheid
Wanneer je een bijbaantje hebt, ben je verantwoordelijk voor bepaalde dingetjes. Zeker als het gaat om het gaan werken en jouw afdeling. Tenminste, wij op ons werk wel. We moeten zorgen dat de afdeling netjes schoon is en goed is aangevuld. We moeten op de afgesproken tijd klaar zijn en moeten bepaalde punten aan onze chef of baas kunnen verantwoorden. Kleine dingen, maar toch moet het goed zijn voor je mede collega's. Die willen jouw troep natuurlijk niet opruimen. Zeker iets wat het leuk maakt om een bijbaantje te hebben vind ik..

Sociaal leven
Doordat ik in de winkel sta bouw ik veel sociale contacten op. Je leert veel andere mensen zoals klanten kennen, maar ook andere medewerkers die niet van jouw afdeling zijn. Oké, misschien niet voor mensen die niet in de winkel staan.. Maar ook hun bouwen een ander sociaal leven op.

Natuurlijk heb ik ook wel eens geen zin om te gaan werken of voel ik me niet zo happy. Toch denk ik dan aan deze punten en valt het vaak achteraf toch wel mee.

Heb jij een bijbaantje? Als je er eentje hebt wat doe je?


Follow me on Bloglovin'FacebookInstagram & Twitter 
 


2 opmerkingen:

Bedankt voor de reactie op BeautyLook by Kaylee ♥

  1. Ik had als student een bijbaantje. Het toont ook aan naar je latere werkgever dat je bereid bent te werken. Dat je de goesting hebt om te werken, en dat is ook niet onbelangrijk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat klopt, dat telt ook zeker mee en is zeker niet onbelangrijk!

      Verwijderen