Onzeker zijn we allemaal

Er is één ding dat we allemaal met elkaar gemeen hebben. Dit is dat we allemaal onzeker zijn. Iedereen heeft zo zijn onzekerheden. Je kunt onzeker zijn over je uiterlijk, je neus, dunne figuur, piekerige haar... Maar ook kun je onzeker zijn over je karakter, toekomst, nieuwe vriend of de niet bepaalde etiquette manier waarop jij eet.


Wat voor andere mensen misschien iets stoms en kleins is, is voor jou de bron van je onzekerheid. Hoe ga je hiermee om? En zit er misschien toch ook iets positiefs aan die nare onzekerheid?Ik zit goed in mijn vel maar ben toch nog redelijk onzeker. Vroeger was dit helemaal een ramp 10x zo erg, maar daar ga ik verder niet op in. Waar mijn onzekerheden liggen, het zit vooral in faalangst. Zo erg onzeker zijn over een tentamen, of dat ik iets niet haal. Maar daar hoort ook bij deze blog, jullie reacties. Ook kan voor mij één gemene opmerking al iets zijn waar ik nogal een onzeker gevoel over krijg.

Zo had ik afgelopen maandag weer die onzekerheid over mijn tentamens. Ik had er 3 en bij alle drie kreeg ik het gevoel alsof ik faalde. Ik was ook echt totaal niet tevreden over hoe ik ze gemaakt heb. Ik hoop maar op een voldoende, zo niet heb ik geluk met mijn herkansingen. Ik was de terugreis naar huis ook zeer onzeker over hoe mijn ouders hierop zouden reageren, terwijl ik eigenlijk altijd weet dat ze zeggen: ''meer als je best, kun je niet doen. Zolang wij weten dat je je best gedaan hebt is het goed''.

Laat onzekerheid je niet gek maken en probeer realistisch te zijn. Als je denkt dat je neus echt zo enorm en lelijk is, vraag dan eens aan vriendinnen waar jij je op je gemak bij voelt en die je vertrouwt, hoe zij jouw neus zien. En als één van hun dan toch zegt; ‘ja, je neus is inderdaad wel een beetje groot’. Dan hoeft dat nog geen ramp te zijn. Je hebt immers wel een geweldige bos haar en sprekende ogen. Dit was een voorbeeld van wat je kunt doen/denken.

Iedereen is onzeker, ook de meiden op school die met een kin omhoog en een attitude door de gangen paraderen. Vaak zitten de mensen waarvan je denkt dat ze arrogant zijn, het minst goed in hun vel. Die arrogantie is alleen maar een masker om hunzelf te beschermen.

Gemene opmerkingen onthoud je 10 keer zo goed als de leuke complimentjes die je krijgt. Ik merk dat bij mezelf ook heel erg. Probeer de positieve dingen die je hebt gehoord extra goed te onthouden en schrijf ze als reminder op wanneer je een onzekerheids dipje hebt. Wanneer ik lieve reacties of mailtjes krijg van jullie bewaar ik deze altijd goed.

Waarom zou onzekerheid goed kunnen zijn? Veranderingen die je doormaakt zijn altijd spannend. Je kunt bang zijn mensen te verliezen. Maar wat mij dan opvalt is dat onzekerheid je ook alert maakt, goed over alles laat nadenken en me met beiden benen op de grond houdt. Mijn onzekerheid zegt me vaak dat mijn keuzes niet flut zijn en daarom denk ik er dan ook heel veel over na en kom ik met veel ideeën om te bewijzen dat het ook inderdaad niet flut is.

Het is goed om bewust te zijn van je pluspunten, minpunten en onzekerheden. Maar laat die laatste jou niet de baas worden. Laat je onzekerheid je er niet van weerhouden iets te doen wat je graag wilt. Als ik dat zou doen, had ik nu niet gestaan waar ik nu sta. Dan had ik nooit mijn Vmbo-tg diploma gehaald afgelopen schooljaar. Of juist dat ik dan www.beautylookbykaylee.blogspot.nl niet gehad had, door mijn onzekerheid over jullie reactie en meningen.

Als je onzeker bent over de manier waarop je eruit ziet, probeer het dan te veranderen zodat je dat een stuk minder bent. Kan dat niet? Accepteer het dan. Door het te accepteren zal je veel beter in je vel zitten.

Hopelijk heb je hier wat aan, laat me maar wat weten.

Follow me on Bloglovin'FacebookInstagram & Twitter

2 opmerkingen:

Bedankt voor de reactie op BeautyLook by Kaylee ♥

  1. Hé, ik weet dat het wat laat is, maar wat een goed artikel! Tof dat je hier gewoon over schrijft en zelf zo eerlijk bent. Fijn om te lezen en fijn dat je het deelt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Maakt niet uit hoor. Ik doe het graag en ik wil ook gewoon eerlijk zijn. Ik ben net als andere ook niet perfect.

      Verwijderen