vrijdag 14 maart 2014

DIY: 4x Friendship Bracelets

Vroeger had je ze denk ik ook wel: de vriendschapsarmbandjes en kettingen. Als klein meisje op de basisschool was het de ultieme manier om te laten zien wie jou beste vriendinnetje was. Dit deed je door samen met een vriendin van jullie gespaarde centjes een kettinkje of armbandje te kopen. Niet zomaar eentje maar een waar een hartje aanzat met de tekst ''best friends''. Nu in deze tijd word de naam ook gebruikt voor leuke, schattige zelfgemaakte sieraden. Vandaag de dag zijn het niet meer alleen de basisschool armbandjes. Ik laat jullie vandaag zien hoe je ''4 verschillende friendship bracelets'' kunt maken. Leuk voor je zelf, of als cadeau voor een goede vriendin.

Wat heb je nodig?
* Gewaxt katoenen koord
* Borduurgaren
* Gouden huls
* Strasstenen ketting
* Houten knopen
* Koperen ring
* Gouden ronde studs
* Punttang

Hoe maak je het in de volgende stappen


1. Gold Tube Bracelet: Maak een lus door aan het einde van het koord een knoop te leggen. Knip het overtollige touw er af. Meet hoe lang het koord moet zijn voor jouw pols en voeg daar een extra 2 tot 3 centimeter aan toe. Rijg nu het gouden buisje eraan. Tot slot haal je het koord door de knoop en maak je er nog een knoop in.


2. Rhinestone Cowgirl: Knip een stuk koord en garen, dat een aantal centimeter langer moet zijn dan de strasstenen ketting. Wikkel het borduurgaren om het koord om een lus te maken. Wikkel het garen nu verder om zowel het koord als de ketting. Bevestig aan het einde de houten knoop.


3. Brass Ring: Meet hoe lang het koord moet zijn voor je pols (plus wat extra) en knip twee stukken af. Knip deze daarna weer doormidden. Maak het een lus de eerste twee stukken vast aan de koperen ring. Doe hetzelfde ook aan de andere kant. Maak daarna een lus aan het ene uiteinde en bevestig aan het andere uiteinde een knoop.


4. Studded and Woven: Hierbij heb je acht draden borduurgaren nodig, waarmee je door middel van knopen rijen maakt. Denk er alleen wel aan dat je begint met een lus en roteer met de kleuren. De lengte van het garen dat je nodig hebt is drie keer de lengte van je pols. Klaar met vlechten? Haal het laatste stuk draad door de houten knoop en leg er een knoopje in. Het enige wat je nu nog moet doen, is het aanbrengen van de studs. Dit doe je door de studs door het armbandje heen te drukken. De scherpe uiteinden buig je om met de punttang.

Gaan jullie de ''4x Friendship Bracelets'' proberen te maken? Zoja, laat het me weten. Zo nee, waarom niet?

Follow me on Bloglovin'FacebookInstagram & Twitter

4 opmerkingen:

Bedankt voor de reactie op BeautyLook by Kaylee ♥