zaterdag 8 maart 2014

DIY: My travel journal

Vandaag staat in het teken van een leuke vakantie DIY. Als je lekker op vakantie bent geweest, is het leuk om hier een herinnering aan te hebben. Je kunt wat foto's bewaren en that's it, maar veel leuker is het om je eigen ''Travel journal'' te maken. Het is eigenlijk een soort plakboekje vol met verhalen, bonnetjes, foto's, flyers, ansichtkaarten en entreekaartjes van jou vakantie. Vele jaren later zul je er nog eens door heen bladeren en genieten van alle leuke herinneringen. Nieuwsgierig hoe je het maakt? Lees dan snel verder.Benodigdheden
* Een notitieboekje die je  goed kunt beplakken
* Een verzameling van entreekaartjes, bonnetjes, suikerzakjes, flyers ect.
* Fineliners
* Lijm
* Masking tape (van dat leuke tape met een motiefje)
* Postzegels
* Stukjes van een landkaart
* Stempels
* Schaar
* Envelop
* Alles wat je voor de rest nog leuk vindt om in/op je ''Travel Journal'' te plakken, wees vooral creatief!

Wat moet je doen
1. Pak je notitieboekje en bedenk hoe je de voorkant eruit wilt laten zien. Maak een leuke compositie met bijvoorbeeld postzegels, stempels, tape, stickers en stukjes van een landkaart.


2. In de binnenkant kun je je verhalen per dag gewoon op de lijntjes schrijven, maar je kunt bijvoorbeeld ook een mooi papiertje als achtergrond gebruiken.3. Versier de pagina's in je ''Travel Journal''. Gebruik de bonnetjes, entreekaartjes, ect. die je verzameld hebt en plak deze erbij, of maak tekeningetjes van dingen die je die dag gezien hebt.


4. Daarnaast is het misschien leuk om een pagina in je ''Travel Journal'' te maken met adressen van de thuisblijvers. Deze kun je dan als je wilt een kaartje sturen. Of je maakt een pagina met de hotspots van het land/de stad waar je bent geweest. Leuk voor als je iemand later nog eens wilt adviseren.


Tips
* Neem een klein ''knutsel kitje'' mee op vakantie, met daarin onder andere: mooie pennen, lijk of dubbelzijdige plakband, een schaar en ter decoratie wat masking tape en stickers. Zo kun je ter plekke je ''Travel Journal'' up-to-date houden.
* Je kunt ook wat dingen die je verzameld hebt met een paperclip vastzetten in je ''Travel Journal''. Zo kun je thuis alles rustig organiseren en inplakken. Laat eventueel ook nog ruimte over voor foto's die je erin wilt plakken. Wat dacht je van wat mooie Instagram foto's?
* Experimenteer met achtergronden. Plak bijvoorbeeld de plattegrond van de camping waar je bent erin of gebruik de verpakking van Italiaanse cornflakes als achtergrond. Hier kun je vervolgens weer andere dingetjes bijplakken, maar je kunt er ook je verhaal op schrijven.
* Om je tekst niet weg te laten vallen tussen alle versiersels, kun je het ook op een mooie post-it of een etiket schrijven.
* Plak een envelop in je boekje waar je alle papiertjes en dergelijke in bewaart die er niet in passen of die je er gewoon los bij wilt bewaren.

Je kunt je creativiteit helemaal loslaten hierop. Het is iets van jezelf, kies wat jij mooi vindt en maak er je eigen ding van. Veel plezier & succes! Ga jij er een maken? Of heb je zoiets van nee, laat maar zitten..?


Follow me on Bloglovin'FacebookInstagram & Twitter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor de reactie op BeautyLook by Kaylee ♥