vrijdag 21 maart 2014

DIY: 4 Manieren om je sandalen te pimpen

We kennen het allemaal wel, zodra het nieuwe seizoen er weer aankomt kijk je in je kast wat je allemaal nog wel en niet wilt houden. Wat je wel en niet nodig hebt. Maar soms moet je dingen niet te vroeg weggooien! Want ook nu kan ik je bewijzen dat je in een hand omdraai jouw misschien wel hele oude sandalen weer super trendy schoeisel kunt maken. Ik laat het dit keer niet bij één, maar bij vier manieren. Dus na dit alles te hebben gelezen ken jij vier manieren om jou sandalen te pimpen.


Wat je nodig hebt
* Sandalen
* Rocailles
* Stukje zacht leer
* Gekleurde hennep koord
* Lijm
* Gouden studs
* Veiligheidsspeld of naald
* Punttang
* Stof schaar 
Daar gaan we dan, de allereerste manier om jouw sandalen te pimpen is door er franjes aan te maken. Meet de bandjes van de sandaal en knip het leer in de goede lengte. Gebruik de stof schaar om franjes te knippen in het leer. Let hierbij op dat je niet helemaal doorknipt tot de top, houdt een klein stukje over. Gebruik een warm lijmpistool om de franjes te bevestigen en je bent klaar!


Zijn franjes niet stoer genoeg voor jou? Je kunt je sandalen ook pimpen door er studs op te bevestigen. Je kunt hierbij voor een mix van verschillende soorten studs gaan, zoals in dit voorbeeld, of voor dezelfde vormen en groottes. Gebruik een veiligheidsnaald om gaatjes te maken in het leer, zodat je de studs erdoor heen kan drukken. Gebruik hierna de punttang om de uiteinden van de studs om te buigen. Je kunt zoveel studs toevoegen als je maar wilt!


Houd je meer van een bohemian style? Maak dan door middel van koord strepen op jouw sandalen. Gebruik allereerst een tandenstoker om wat lijm aan te brengen op de sandaal. Wikkel daarna het koord strak om de bandjes heen. Verander van kleur na ongeveer één centimeter. Makkelijk of niet?


En dan zijn we al bij nummer vier, waarbij alles draait om kraaltjes! Gebruik ook hier een tandenstoker om lijm aan te brengen op de sandaal. Daarna is het enige wat je moet doen, de kraaltjes erop plaatsen en laat ze dan een uur drogen. Om er zeker van te zijn dat er geen lege plekken onstaan, moet je de sandaal op het eind eventjes schudden. Mochten er nog kraaltjes afvallen, dan kun je dit bijwerken. En ook de laatste manier is klaar!

Dit waren de vier manieren. Welke manier past het meest bij jou? Welke manier zou jij nooit toepassen? Laat het mij zeker weten, ik wil jullie antwoorden wel weten hihi.


Follow me on Bloglovin'FacebookInstagram & Twitter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor de reactie op BeautyLook by Kaylee ♥