Tips voor een ''eigen blog'' starten

Vandaag staat bij mij een keer in het teken van ''je eigen blog beginnen''. Ik weet uit ervaring dat het vaak lastig is om een blog te starten. Je weet niet waar je moet beginnen, waarover je kunt schrijven en noem het maar op. Daarom ga ik jullie vandaag een paar leuke tips geven. Ook al heb je nu al een blog, je kunt deze tips altijd gebruiken om je blog nog beter en mooier te maken.
Over het algemeen is mijn blog niet nog niet zo heel groot. Zelf vind ik mijn blog ook zeker nog niet helemaal zoals het moet, dus vandaar dat ik ook opzoek ging naar tips. Toen ik eenmaal de tips had gevonden dacht ik: ''Deze ga ik met mijn bloglezers delen''. Zo gezegd zo gemaakt, vandaar nu dus dit verhaal.


Het opstarten van je blog
Hoe start je nu eigenlijk een blog? Waar moet je beginnen? Het zijn allemaal vragen die ik mezelf ook heb afgevraagd voor ik eindelijk het initiatief genomen heb om deze blog te starten.

Waar blog ik over?
Het belangrijkste waar je aan moet denken bij het beginnen van een blog is waar je precies over wilt gaan bloggen. Dit kan zijn over beauty of fashion, maar dit kan ook gaan over lifestyle of jou muziek/andere interesses.

Waar je over blogt is geen enkel probleem, het is immers jou ''eigen'' blog! Je maakt hem zoals jij hem wilt maken. Schrijf je dus over beauty in het breedste geval of laat je alleen maar nail-art en wat make-up looks zien? Het kan allemaal. DOE WAT JIJ WILT!Blognaam?
Hoe wil ik mijn blog noemen is ook vaak een vervelend punt. Wil je jou blog algemeen houden of juist dicht bij jezelf laten? Dit zijn vooral punten waar je over na moet denken voordat je jou blog start.

Als je het algemeen wilt houden kun je het beste de namen ''beauty'', ''fashion'' of ''lifestyle'' in je blognaam verwerken. Houdt jij het liever persoonlijk? Dan zou je beter een blognaam kunnen kiezen die het beste bij jou eigen persoonlijkheid past.

Een slimme tip: Kies het liefst voor een korte maar krachtige naam die herkenbaar zal zijn. Maar sta ook 100% achter je blognaam, niets is zo vervelend om hier niet tevreden mee te zijn en het later om te moeten zetten.
Gratis of betaald?
Wil jij een blog waar je gratis op kunt bloggen of juist een blog waar je voor moet betalen, wil je kunnen bloggen?

Je kunt via deze site's een gratis blog aanmaken: Blogger.com, Wordpress.com, web-log.nl of Fashionblogger.nl. Hier hoef je je geen zorgen te maken over coderen. Je hoeft hier alleen maar een standaard sjabloon te kiezen en je kunt al aan de slag gaan met bloggen! Dit is vooral makkelijk, maar zeker niet origineel. Wel is dit een zeer goede tip als je voor je hobby wilt gaan bloggen, dan zou ik hier zeker mee beginnen.

Wanneer je genoeg kennis hebt van html dan raad ik je aan om zelf een site vanaf nul te beginnen, of je kunt kiezen in Wordpress.com voor een standaard originele lay-out. Heb je er geen verstand van maar wil je het wel professioneel? Natuurlijk kun je dan altijd de hulp van een familielid, vriend/vriendin of kennis inschakelen die hier wel verstand hebben van een html.


Lay-out
Met een originele lay-out kun je jezelf onderscheiden van de ander bloggers. Ondanks dat er vele blogs zijn, hoeft jou blog niet ''een van de zovele'' worden. Je kunt hierbij denken aan een andere kleur dan gebruikelijk of je neemt een andere indeling dan je mede bloggers.

Tip: Kies het liefst voor een rustige lay-out, zorg dat het overzichtelijk is en niet teveel op elkaar gedrukt is. Neem ook zeer zeker geen te grote header wat de rest van je blog ondersneeuwt. Houdt het zo clean mogelijk, zodat jou lezers niet worden afgeleid door onnodige widgets en reclamebanners.


Dit waren mijn tips om een eigen blog te beginnen. Je kunt deze tips ook gebruiken om je eigen blog net wat meer eigen te maken. 

Wil jij je eigen blog? Weet je niet hoe je een goed artikel moet schrijven? Laat het weten, dan maak ik daar misschien ook nog een blogpost over. 


Follow me on Bloglovin'FacebookInstagram & Twitter

4 opmerkingen:

Bedankt voor de reactie op BeautyLook by Kaylee ♥